***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Σκαλτσούνια με αμύγδαλα και καρύδια (NTR)


     ΥΛΙΚΑ

  • Για την γέμιση:
    • 2 κούπες αμύγδαλα κοπανισμένα
    • 2 κούπες καρύδια κοπανισμένα
    • 4 κουταλιές ζάχαρη
    • Κανελα
    • Γαρυφαλλα
    • Ξύσμα πορτοκαλιού
    • Μέλι
    • Μπαίκιν πάουντερ
  • Για το φύλλο:
    • 600 γρ. αλεύρι
    • 3 κουταλιές βούτυρο
    • 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
    • Νερό (όσο πάρει)
  • Για πασπάλισμα:
    • Αχνη
    • Ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Γέμιση: Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση σε μία λεκάνη βάζοντας τόσο μέλι ώστε το μίγμα μας να είναι μία σφιχτή μάζα.
2.    Φύλλο: Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, την μπαίκιν και το νερό.
3.    Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου και την κόβουμε σε δισκάκια.
4.    Βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση σε κάθε δισκάκι, βρέχουμε τις άκρες του με νερό, και το διπλώνουμε.
5.    Ψήνουμε τα σκαλτσούνια σε μέτριο φούρνο και μόλις κρυώσουν λίγο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου