***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Παγωτό Φράουλα



Υλικά:
3 φλυτζάνια γάλα
5 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια φράουλες
2 βανίλλιες

Τρόπος παρασκευής
Βάζετε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει
Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά με τo 1 φλυτζάνι ζάχαρη
Προσθέτετε λίγο λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύετε συνεχώς
Χαμηλώνετε τη φωτιά
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει, προσοχή να μην βράσει
Αποσύρετε από τη φωτιά
Προσθέτετε τις βανίλλιες
Αφήνετε να κρυώσει
Εν τω μεταξύ καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες
Σε ένα μπωλ τις ζυμώνετε με το χέρι να λιώσουν, προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε
Τις προσθέτετε στην κρύα κρέμα
Το μείγμα  είτε το βάζετε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνετε με το πηρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε στην παγωτομηχανή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου