***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ της ΓΙΑΓΙΑΣ~4~ (NTR)



Πανευκολη και Απολαυστικη!!!!!!


    Υλικα


200 γρ.βούτυρο

1 ½ φλιτζ. ζάχαρη

5 αυγά

250 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)

4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

1-2 βανίλιες σε σκονη

ΣΙΡΟΠΙ


3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

2 ¾ φλιτζ. τσαγιού νερό

Ξύσμα και χυμός ½ λεμονιού


Εκτελεση


Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora Soft με βούτυρο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Στο μεταξύ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια σε πυκνή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και το ξύσμα του λεμονιού. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, στη δυνατή ταχύτητα.
Κατόπιν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι (κοσκινισμένο), εναλλάξ με τη μαρέγκα. Τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί (αφου το εχουμε βουτυρωσει)και το τοποθετούμε στον φούρνο. Ψήνουμε το γλυκό στους 180 °C για 60 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να «δέσει» ελαφρά.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Κοβετε σε κομματια και σερβιρετε σχετο η με παγωτο!!!!
Καλη Επιτυχια!!!!!

2 σχόλια:

  1. Μόνο που τη χαρακτήρισες πανεύκολη, μου φτάνει! :) Φαίνεται υπέροχη Νίκη μου. Έχει και το σιροπάκι... μιααααμ! Για να την έχω στο νου μου για μια επόμενη φορά που θα θέλω γλυκάκι!
    Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο και ξεκούραστο βράδυ! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή