***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (γκρέιπφρουτ, νεράντζι, μανταρίνι ή λεμόνι) της Γιαγιας****(NTR)




 Φτιαξτε μονες σας την ωραιοτερη Μαρμελαδα απο τα δικα σας χερακια για  Εσας και τους Αγαπημενους σας {Θα με θυμηθειτε....!!!!!}

  Υλικα

  1  Κιλό πορτοκάλια

  1 Λεμόνι

  2  Λίτρα νερό

  1  Κιλό ζάχαρη





Εκτελεση
 
Κόψτε τα πορτοκάλια και το λεμόνι σε όγδοα, αφού τα πλύνετε πολύ καλά προηγουμένως, και αφαιρέστε με το ψαλίδι τα σκληρά μέρη και τα κουκούτσια.

~~Αυτά που αφαιρέσατε, βάλτε τα σ' ένα μικρό μπολ και σκεπάστε τα με ένα μέρος του νερού. ~~(μη τα πεταξετε θα τα χρησιμοποιησετε μετα)~~~~

Ψιλοκόψτε τα κομμάτια των φρούτων με το μαχαίρι ή καλύτερα με το ψαλίδι(εγω τα κοβω με το ψαλιδι της κουζινας) 
Βάλτε τα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο νερό και αφήστε τα  24 ώρες. Μετα απο 24 ωρες
Βάλτε την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά. Στραγγίστε μέσα το νερό των κουκουτσιών και δέστε τα κουκούτσια σ' ένα τουλπάνι.(ετσι το αποκαλουσε η Γιαγια μου)ειναι(υφασματακι   η Γαζα και το δενουμε σαν πουγκακι). 
Βάλτε τα μέσα στην κατσαρόλα με τα πορτοκάλια. Σιγοβράστε τα φρούτα 40' περίπου, ρίξτε μέσα τη ζάχαρη κι ανακατέψτε τη να διαλυθεί.
Δυναμώστε τη φωτιά και βράστε τη μαρμελάδα
1 ώρα και 30' περίπου, ώσπου να δέσει, ανακατεύοντάς την κατά διαστήματα μ' ένα ξύλινο κουτάλι, για να μην κολλήσει στον πάτο.
Κατεβάστε την από τη φωτιά, αφαιρέστε τον αφρό και το σακουλάκι με τα κουκούτσια.
Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει, κουνώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα, για να μοιρασθούν τα κομματάκια παντού.
Βάλτε τη σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα και κλείστε τα, όταν η μαρμελάδα κρυώσει εντελώς.

~~~Φυλάξτε τη στο ψυγείο. Διατηρείται 1 χρόνο.~~~

...Εναλλακτικά, κάντε κατά τον ίδιο τρόπο μαρμελάδα με οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή ή συνδυάστε 2 και 3 μαζί, ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο....


***Γίνεται 2 κιλά μαρμελάδα

Χρόνος προετοιμασίας: 24 ώρες

Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες***

 
Καλη Επιτυχια
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου