***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

ΦΑΒΑ(NTR)




 

 

Υλικα

 

250 γρ. φάβα
1 ολόκληρο  κρεμμύδι
αλάτι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο


 

Εκτελεση

 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα και το ολόκληρο κρεμμύδι να βράσουν σε νερό που να τα καλύπτει 5 εκ.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιεί η φάβα σχεδόν όλο το νερό και διαλυθεί σε μεγάλο βαθμό.
 Με ένα μίξερ χειρός τη λιώνουμε εντελώς.

Αν θέλουμε να νιώθουμε τα κομματάκια της φάβας μπορούμε να τη λιώσουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
 Όσο είναι ακόμη ζεστή, την αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λάδι και τη σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λεμόνι.

Κακη Ορεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου