***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~12~(NTR)










Υλικα για το φυλλο 

1/2 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
3 κουταλιες Ξυδι
3 κουταλιες σουπας Λαδι
Λιγο αλατι
1 φλιτζανα νερο

Υλικα Για τη Γεμιση

1/4 τριμμενη Μυζηθρα
4-5 φουντακια Μπροκολο
4-5 λουκανικακια κολλενα σε κυβακια
5-6 κουταλακια ουσαμι
Λιγο Λαδι για αλλειμα των φυλλων

Εκτελεση

Σε μια λεκανιτσα τοποθετουμε το αλευρι κανουμε μια λακουβιτσα στη μεση και ριχνουμε το λαδι το ξυδι λιγο αλατι και ανακατευουμε καλα ριχνουμε σι-σιγα το νερο και αρχιζουμε να ζυμωνουμε εως οτου γινει μια τελεια μαλακη ζυμη.
Τελος τοποθετουμε στον παγκο της κουζινας η το τραπεζι λιγο αλευρι και τοποθετουμε τη ζυμη και ζυμωνουμε καλα αλειβουμε με λιγο λαδι τη ζυμη μας και αφηνουμε να ξεκουρασθει για 20 λεπτα.
Κοβουμε σε 4 κομματια τη ζυμη μας.
Αλειβουμε τον παγκο μας με αλευρι και τοποθετουμε ενα τεμαχιο απο τη ζυμη μας.Με τον Πλαστη μας(ετσι το ελεγε η Γιαγια μου)ανοιγουμε το φυλλο μας σε στρογγυλο σχημα οσο παχος θελουμε.
Κοβουμε στη μεση και γεμιζουμε με το τριμμενο μπροκολο(η οτι αλλο λαχανικο μας αρεσει και εχουμε στο ψυγειο μας),τα κυβακια το λουκανικο,την τριμμενη μυζηθρα μας(που μπορουμε να βαλουμε οτι...τυρι μας αρεσει) και ενα κουταλακι σουσαμι.
Κλεινουμε σε σχημα ρολο και στο τελειωμα βρεχουμε τις ακρες με λιγο νερο για να κολλησουν τα φυλλα μεταξυ τους.Γυριζουμε σε σαλιγκαρο η σε τετραγωνα σχηματα,  λαδωνουμε  την επανω επιφανει και τοποθετουμε σε ελαφρα λαδωμενο ταψακι.
Πασπαλιζουμε με λιγο σουσαλι και ραντιζουμε με νερακι  ετσι το φυλλο μας γινεται τραγανο .
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 20 λεπτα περιπου εως οτου ροδισουν τα φυλλα μας.
Ειναι υπεροχα σας τα προτενω να τα Δοκιμασετε ...
Μη νομισετε οτι για να ετοιμασετε μονες/οι σας φυλλο ειναι δυσκολο....ειναι πανευκολο μια φορα οταν φτιαξετε επειτα θα ετοιμαζετε μονες σας για τους αγαπημενους σας και για εσας το Πρωινο σας.
Καλη Επιτυχια!!!!!!!

Tips:Αν θελετε να ειναι Τραγανα τα φυλλα απο τις ΠΙΤΕΣ ΣΑΣ ας λεω ενα μυστικο<να το θυμασθε>Ραντιζετε τα φυλλα σας πριν ψηθουν....με Σουρωτη....(αυτο εκανε η μαμα και Γιαγια μου)!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου