***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

ΤΑΡΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ(NTR)


 



Υλικα

 

2 μανταρίνια (το ξύσμα και το χυμό τους)

200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γρ ζάχαρη άχνη

180 γρ βούτυρο

Αλάτι 1 κουταλακι γλυκου

110 γρ ζάχαρη λευκή (η κρυσταλλική που χρησιμοποιούμε παντού)

60 γρ ζάχαρη καστανή

4 κουταλια σουπας μέλι

240 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ αμύγδαλα φιλέ

 

Εκτελεση

 

Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί και καλύπτουμε το εσωτερικό του με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, αλάτι, το βούτυρο και το ξύσμα από τα μανταρίνια.

Επεξεργαζόμαστε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν.

 Προσθέτουμε 2 κουταλακια σουπας  από το χυμό των μανταρινιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματισθεί η ζύμη.

Παίρνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ταψί.

Φροντίζουμε να καλύψουμε καλά το εσωτερικό του ταψιού με τη ζύμη.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 έως 3 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τη ζάχαρη, το μέλι και 2 κ.σ. από το χυμό των μανταρινιών.

Αφήνουμε τα υλικά να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα των υλικών για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το μίγμα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αυξάνουμε τη θερμοκρασία.

Σιγοβράζουμε τα υλικά για  10 λεπτά μέχρι να αρχίσει το μίγμα να πήζει και να καραμελωνει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά το μίγμα.

Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί που έχουμε βγάλει από το ψυγείο και το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει
Καλη Επιτυχια…Δοκιμαστε τη…και με …αλλα…. φρουτα που σας αρεσουν!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου