***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΕΚΜΕΚ από ΤΣΟΥΡΕΚΙ...της ΓΙΑΓΙΑΣ ~2~ (NTR)


ΥΛΙΚΑ  για 1 μικρό ταψι pirex

6-8 φέτες τσουρέκι,
Λίγη κανέλλα σε σκόνη,
(προαιρετικά) 50-80 γρ κουβερτούρα τριμμένη ή αραιωμένη με ελάχιστο γάλα,
(προαιρετικά) τριμμένη αμυγδαλόψιχα περίπου 100 γρ.

Για την ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

6 φλιτζάνια γάλα,
3 αυγά,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 κουταλιά κορν φλάουρ,
6 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό,
1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη,
1 βανίλια.

Για το ΣΙΡΟΠΙ

2 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 ½ κούπα νερό,
1 ξυλάκι κανέλα,
2 γαρύφαλλα,
Φλούδα ενός λεμονιού.
Για το ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

2 φάκελοι φυτική σαντιγύ (συν 400 ml γάλα που θα χρειαστούμε για το χτύπημα της σαντιγύ) ή έτοιμη σκόνη για σαντυγί που χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος,
Άχνη για τη σαντυγί (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε),
Αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά καβουρντισμένο),
Ελάχιστη κανέλλα σκόνη για ομορφιά (η κανέλλα του ταιριάζει γευστικά αλλά είναι πανεύκολο να παραπέσει και να μοιάζει κακόγουστο στο μάτι).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το τσουρέκι στο ταψάκι μας και το βάζουμε στο φούρνο για λίγο μέχρι να ροδίσει.
Όταν βγεί, απλώνουμε πάνω στο ζεστό τσουρέκι την τριμμένη κουβερτούρα ή τη ραντίζουμε με την παχύρευστη κουβερτούρα που λιώσαμε νωρίτερα σε 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι σιγοβράζοντας τα υλικά της λίστας για να δέσουν. Όταν πιά σχηματίζονται κόμποι στο σιρόπι αφαιρούμε τα μπαχαρικά και τη φλούδα λεμονιού. Ραντίζουμε τις φέτες του τσουρεκιού με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα. Για να γίνει πιο μερακλίδικο, μετά το σιρόπι απλώνουμε τριμμένη αμυγδαλόψιχα ή αμύγδαλο φιλέ, το πολύ 100 γρ. για να μην υπερισχύσει γευστικά μέσα στην υπόλοιπη βάση.

Ετοιμάζουμε την ΚΡΕΜΑ

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη ή μίξερ για να μη μας σβωλιάσει. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, τη μαστίχα και τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπάζοντας την με μια πετσέτα για να μην πιάσει κρούστα.

Όταν κρυώσει, απλώνουμε την κρέμα μαστίχας πάνω στο τσουρέκι και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο να σφίξει.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ και γαρνίρουμε το γλυκό. Τέλος πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ που (προαιρετικά) το έχουμε καβουρντίσει και ραντίζουμε (προαιρετικά) με λίγη κανέλλα. Αν μας αρέσει μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αμύγδαλο με φυστίκι Αιγίνης ανάλατο και τριμμένο αλλά μαζί του δε χρησιμοποιούμε την κανέλλα για γαρνίρισμα.


TIPS
Φτιάχνουμε το γλυκό μια μέρα πριν το σερβίρουμε ώστε να προλάβει να μείνει στο ψυγείο και να σφίξει. Αφήνουμε μόνο το γαρνίρισμα με σαντιγι την τελευταία στιγμή πριν το σερβιρουμε.
Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου