***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (NTR)





ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φιλέτο κοτόπουλο ,φιλέτα από μπούτι η στήθους
1 -2 αυγά
1 μπουκάλι γάλα εβαπορέ
½ μούλτι κορν φλέικς (όσο πιο χοντρά, τόσο το καλύτερο)
½ (και λιγότερο) μούλτι γαλέτα.
Εναλλακτικά τις γαλέτας, μπορείτε να θρυμματίσετε στο μούλτι 4-5 παξιμάδια λαδιού!
Αλεύρι (τόσο όσο για να καλύψετε τα φιλέτα).
Συνήθως ένα πιάτο φαγητού, καλυμμένο με ελαφρά στρώση.
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι (+ 1 κουταλιά βούτυρο ή Βιτάμ) για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μούλτι τα δημητριακά (κορν φλέικς) μέχρι να γίνουν κομμάτια (όχι σκόνη).
Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε με το χέρι, τα δημητριακά και τη γαλέτα . Προσθέτουμε αλάτι και (μαύρο) πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση μας και πόσο αλμυρά τα θέλουμε.
Βάζουμε το λάδι με το βιτάμ να ζεσταθούν σε ένα βαθύ τηγάνι.
Χτυπάμε στο μούλτι, τα αυγά με το εβαπορέ και εν συνεχεία αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δεύτερο βαθύ μπολ.
Καθαρίζουμε τα φιλέτα από τυχόν λιπάκια που υπάρχουν (συνήθως στα φιλέτα από μπούτι).
Όπως είναι «διπλωμένα» τα φιλέτα από το πακέτο, τα κρατάμε στο χέρι και τα κόβουμε με ένα μαχαίρι, έτσι που να μείνουν στο μισό από το αρχικό πάχος τους.
Τα ξεδιπλώνουμε και
τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο γάλα με τα αυγά και τέλος τα πανάρουμε με το μείγμα δημητριακών/γαλέτας.
Όταν το λάδι είναι έτοιμο, τοποθετούμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (θα δείτε να παίρνουν ένα βαθύ χρυσό χρώμα).
Εάν δεν είμαστε σίγουρες για το αν είναι έτοιμα, βγάζουμε ένα φιλέτο από το τηγάνι και το κόβουμε σε ένα πιάτο.
 Εάν το μέσα του φιλέτου, είναι λευκό, τα φιλέτα μας είναι έτοιμα.
Εάν ροδίζει, επιστρέφουμε το φιλέτο στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμα!
Όταν τα φιλέτα είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν. Μην ανησυχείτε, δεν κρατάνε πολύ λάδι!
Το φαγητό είναι έτοιμο! Σερβίρεται
με πράσινη σαλάτα, πουρέ πατάτας ή και τηγανιτές πατάτες!

Στην ίδια Συνταγη

Για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα, μπορείτε στο μείγμα γαλέτας/δημητριακών, να προσθέσετε σκόρδο σε σκόνη (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ), αποξηραμένο μαϊντανό, πάπρικα, μείγμα για κοτόπουλο (έτοιμο σε σούπερ μάρκετ), μουστάρδα σε σκόνη, νοστιμιά ή ότι άλλο μυρωδικό σε σκόνη σας αρέσει!
Οι συνδυασμοί και οι εναλλακτικές περιορίζονται μόνο, από τη δική σας γευστική παλέτα!
Εάν δεν φαγωθούν όλα τα φιλέτα και σας περισσέψουν, μπορείτε κάλλιστα να τα κάνετε σάντουιτς!
Δεδομένου ότι όσο μένει το φιλέτο, τόσο θα «μαλακώνει» η κρούστα του, αποτελούν ιδανικό γέμισμα ανάμεσα σε δυο αφράτα ψωμάκια!
 Προσθέστε στο σάντουίτς σας μαρούλι, μαγιονέζα και ντομάτα και...θα με θυμηθείτε!
Ετσι...εχουμε Δυο υπεροχα γευματα (δυο Συνταγες) που θα λατρεψετε...
Δοκιμαστετα....
Καλή επιτυχία και Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου