***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ....(NTR)


ΥΛΙΚΑ 

 120γρ. Κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
 28γρ. ανάλατο βούτυρο σε κύβους
 2 κ.σ. δυνατό καφέ
 2 μεγάλα αυγά (ξεχωριστά το ασπράδι από τον κρόκο)
 1/8 κ.γ. κρεμόριο (το βρίσκετε στα σούπερ μάρκετ)
 60γρ. κρυσταλλική ζάχαρη (4 κουταλιές)
 ½ κ.γ. άρωμα βανίλιας (το βρίσκετε στα σούπερ μάρκετ)
 120 ml κρέμα γάλακτος 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπεν μαρί λιώστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και τον καφέ. Αφήστε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Χτυπήστε μέσα τους δυο κρόκους χρησιμοποιώντας τον αυγοδάρτη. Σκεπάστε το σκεύος σας με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο.
Χτυπήστε, στο μίξερ τα ασπράδια και το κρεμόριο, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε σιγά σιγά 2 κουταλιές ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να κάνει κορυφές. Το μείγμα πρέπει να είναι «σκληρό» χωρίς όμως να χάνει τη γυαλάδα του.
Αλλάξτε κάδο στο μίξερ και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, τις 2 κουταλιές ζάχαρη και την υγρή βανίλια. Το μείγμα μας είναι έτοιμο όταν αρχίσει να κάνει μικρές «κορυφές»
Βγάλτε το μείγμα σοκολάτας από το ψυγείο και με απαλές κινήσεις προσθέστε σε αυτό 2-3 κουταλιές από το μείγμα των αυγών.
Συνεχίστε με τις ίδιες απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί όλο το μείγμα αυγών  στη σοκολάτα κι εν συνεχεία προσθέστε το μείγμα της κρέμας γάλακτος!
Γεμίστε 6 ατομικά μπολ και βάλτε τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες!!
Αν και η μους αυτή μπορεί να φαγωθεί άνετα σκέτη, εγώ θα σας πρότεινα να βάλετε απο πάνω σαντιγί, τριμμένα κομμάτια λευκής σοκολάτας, θρυμματισμένα φουντούκια η  αμυγδαλα ή ακόμα και λίγο σιρόπι σοκολάτας!!!
 Καλή  απόλαυση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου