***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ (ΓΛΥΚΙΕΣ+ΑΛΜΥΡΕΣ) ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)

      




       ΥΛΙΚΑ



2 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 ½ κούπες του τσαγιού γάλα
2 κουτακιες σουπας Βουτυρο λιωμένο
Λίγο  Λαδακι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετουμε σ ένα μπολ όλα τα υλικα ανακατευουμε
Αφηνουμε να φουσκωσουν για 15 με 20 λεπτα .
Εχουμε  βαλει το λαδι να καψει και τηγανιζουμε τις τηγανιτες μας.

      ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΛΙΚΑ
      ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ      ΕΤΟΙΜΕΣ

     TIPS


Βατόμουρα, κομμένο μήλο, μπανάνα, άλλα φρούτα
Σιρόπι
Ξηροί καρποί – αμύγδαλα, καρύδια
Σιρόπι σοκολάτας
Σιρόπι ή μαρμελάδα φράουλας, μαρμελάδα βερίκοκο,
βουτυρο
Μέλι


      Για αλμυρές τηγανίτες, μπορούμε να τρίψουμε επάνω τους,
      όπως είναι ζεστές  τυρι ρεγκατο η γραβιερα η φετα , 
      ή απλά να προσθέσουμε φέτες γραβιέρας 
      ανάμεσα στα στρώματα τηγανίτας.

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Σε ένα μπολ περνάμε από ένα κόσκινο το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι, για να μην σβολιάσουν.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε λίγο το αυγό με το γάλα και έπειτα το προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά μαζί.
 Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λιωμένο βούτυρο.
Προαιρετικά, μπορούμε στο μείγμα στο μπολ να προσθέσουμε κομμάτια φρούτων που προτιμάμε, όπως μήλο, μπανάνα, κλπ.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Με μια βαθιά κουτάλα βάζουμε όσο μείγμα θέλουμε στο τηγάνι, για να πετύχουμε το πάχος και το μέγεθος που επιθυμούμε.
Τηγανιζουμε   την τηγανίτα πρώτα από τη μια πλευρά.
Μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται φούσκες, μετά από τρία περίπου λεπτά, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε αμέσως με μέλι, πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς, φρούτα, μαρμελάδα, σιρόπι σοκολάτας η ότι μας αρεσει….
     Καλη Επιτυχια και Καλη σας Ορεξη…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου