***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΔΙΑΦΟΡΕΤΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ (NTR)





ΥΛΙΚΑ

200 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ
200 κουβερτούρα (Nestle Dessert )65% Κακάο
170 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γλυκου  καφέ στιγμής σκόνη
100 γρ. τσάι πρασινο (φακελακι)
3 κ.σ. κονιάκ
1 κ.σουπας. άχνη ζάχαρη
 λίγα φιστίκια η Αμυγδαλα για γαρνίρισμα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ







      Βάλτε την κρέμα γάλακτος και τον καφε σε ένα κατσαρολάκι και βραζουμεσε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και βάλτε την σε ένα μπολ μαζί με τον καφέ.
Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και φέρτε τη σε βρασμό σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν βράσει η κρέμα αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάστε την κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα.
Αφήστε ένα λεπτό και ανακατέψτε το μείγμα με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, αφήστε το στο πλάι μέχρι να κρυώσει ελαφρά και μετά βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε λίγο τα υλικά για το “σιρόπι”.
Σε ένα ξύλο κοπής ή σε μια πιατέλα που την έχετε στρώσει με λαδόκολλα βάλτε 5 μπισκότα πτι μπερ το ένα δίπλα στο άλλο και βρέξτε τα με 1 κ.σ από το “σιρόπι”. Πάνω τους απλώστε το 1/4 από τη γκανάς.
Από πάνω βάλτε άλλα 5 μπισκότα. Το ένα κόψτε το στη μέση και ξεκινήστε και τελειώστε το στρώσιμο με τα κομμένα μπισκότα. Έτσι “δένουν” καλύτερα οι στρώσεις και δεν πρόκειται να “πέσει” ο κορμός. Από πάνω βάλτε πάλι λίγο σιρόπι και άλλο 1/4 από τη γκανάς.
Συνεχίστε με άλλες 2 στρώσεις μπισκότου ξεκινώντας με ολόκληρο μπισκότο στην τρίτη σειρά και μισό στην τέταρτη. Τελειώστε με την υπόλοιπη γκανάς και απλώστε τη παντού. Χρησιμοποιήστε και την γκανάς που έχει χυθεί στο πλάι και απλώστε τη καλά και στο πλάι.
Σκορπίστε από πάνω τα φυστίκια η ξηρους καρπους τριμμενους, και βάλτε στο ψυγείο για όλη νύχτα για να παγώσει καλά πριν το κόψετε.
Σερβίρετε σε φέτες




                                
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου