***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ρυζόγαλο με τροπικά φρούτα και κρόκο κοζανης(NTR)






ΥΛΙΚΑ

100 γρ. ρυζι γλασέ

850 μλ γάλα

4-5 βερικοκα αποξηραμενα

μιση κουπα  τσιπς μπανάνας

μισή κουπα  ανανά αποξηραμένο

μισή κουπα  σταφίδα 

μισή χούφτα φυστίκια αιγίνης

3 κουταλιές  τριμμένη καρύδα

5 κλωστίτσες κρόκου κοζανης  διαλυμένες σε 4 κουταλιές ζεστό νερό

1 ξυλάκι κανέλας

30 γρ. βούτυρο

μία κουταλακι κακουλέ  πράσινο

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού ή και πορτοκαλιού

4 κουταλιές μαυρη ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βάζετε το γάλα να κάψει.

 Κόβετε τα φρούτα σε μικρά κομματάκια και τα καβουρδίζετε μαζι με το ρύζι  για μερικά λεπτά στο βούτυρο. 

Αν χρησιμοποιήσετε τριμμένη καρύδα θα την βάλετε στο τέλος γιατί έχει την συνήθεια να κολάει στον πάτο.

 Σβήνετε με τοσο γάλα ώστε να καλύπτει το ρύζι και προσθέτετε την κανέλα και το κακουλέ.

 Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά ανακατευοντας συχνά πυκνά. 
Φροντίστε ώστε το ρύζι να είναι πάντα καλυμένο με γάλα.

 Το γάλα θα πρεπει να το διατηρείτε όλο αυτό το διάστημα ζεστό αλλά να μην βράζει. 

Στα τελευταια 5 λεπτά προσθέστε και το κρόκο. 

Αν χρησιμοποιήσετε τριμμένη καρύδα τότε θα την καβουρδίσετε ελάχιστα σε μια κουταλιά βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα και θα την προσθέσετε μαζί με τα φυστίκια στο ρυζόγαλο αφού το αποσύρετε από την φωτιά.

 Ανακατώστε καλά και σερβίρετε αμέσως

Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε και ρόδι ή ότι άλλο φρούτο σας αρεσει. Με καραμελωμένα μήλα και κανέλα είναι επίσης τελειο το ρυζογαλο. 
Σας το προτεινω ειναι ενα τελειο και πρωτοτυπο Ρυζογαλο!!!!!!!
Καλη Επιτυχια!!!!!!




ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ!!!!!

Αν θέλετε το ρύζι σας πιο μαλακό απλά προσθέστε 100 μλ παραπάνω γάλα και βράστε το μερικά λεπτά παραπάνω.

 Αν πάλι θέλετε να κάνετε ένα απλό ρυζόγαλο, βάζετε το γάλα με λίγη ζάχαρη, ενα κουταλακι αλάτι και το ξύσμα(απο πορτοκαλι η λεμονι) να βράσουν και προσθέστε σε αυτό το ρύζι. 
Αφήστε το να σιγοβράσει για πέριπου 40 λεπτά ανακατευοντας κατά διαστήματα. Σερβίρετε  με κανέλα η λιωμένη κουβερτούρα, κομματάκια καραμελωμένου μήλου ή και σκέτο!!  Μην βράσετε το ρύζι πρώτα σε νερό! θα χαθεί όλη η γευση και η ουσία του!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου