***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΡΙΚΑΣΕ(NTR)


  • ΥΛΙΚΑ


  • 1  (γύρω στο 1,5 κιλό) κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους)
  • 1 κιλό αντίδια
  • 2 κ.σ. άνηθος
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι
  • πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2΄-3΄. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 50΄, έως ότου μαλακώσει καλά. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Στη συνέχεια τα αντίδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και βράζουμε για 10΄ (να μη λιώσουν τα λαχανικά). Προς το τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σβήνουμε τη φωτιά.. Χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι, παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και τα αραιώνουμε. Περιχύνουμε το φρικασέ με το αυγολέμονο.
Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου