***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Ζύμη για Κρουασάν(NTR)





ΥΛΙΚΑ


  • 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ.
  • 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3 3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλυτζάνι περίπου γάλα
 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
-Μέσα σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί
-Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική, να μην κολλάει
-Εάν είναι στεγνή πολύ απλά προσθέστε μία κουταλιά γάλα
-Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα περίπου
-Μετά τοποθετείστε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνετε για 8 ώρες ή όλη νύχτα
-Την επόμενη μέρα σε μίξερ χτυπάτε 1/2 κιλό βούτυρο με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει
-Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να πέσει από τα χέρια σας στο τραπέζι τρεις - τέσσερις φορές ώστε να φύγει ο αέρας
-Ξετυλίξτε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και αλείψτε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας
-Πάρτε τη μία άκρη φέρτε τη στη μέση και επαναλάβετε το ίδιο με την άλλη άκρη, διπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα 3
-τοποθετείστε τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε για 2 ώρες τουλάχιστον
-Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ( στάδιο 7,8,9,10) άλλες 2 φορές
-Τέλος ανοίγετε την ζύμη την κόβετε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα croissants
-Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα croissants είτε γεμιστά είτε σκέτα
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουντο μείγμα λείο
Καλα Επιτυχια..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου