***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ –2-(NTR)






 Υλικά

  Μοσχάρι, 2 κιλ., (χτένι)
  Κρεμμύδι ξηρό, 3-4 τμχ., μεγάλα αλλά ψιλοκομμένα
  Αυγό, 4 τεμαχ.
  Φύλλο κρούστας, 4 τεμαχ.
  Ελαιόλαδο, λίγο
  Αλάτι
  Πιπέρι

 Εκτέλεση

Βράζουμε το μοσχάρι με λίγο νερό και με μία κουτάλα το «ξαφρίζουμε». Μόλις το «ξαφρίσουμε» εντελώς, αδειάζουμε το νερό, πλένουμε το κρέας και το ξαναβάζουμε στη κατσαρολα. Προσθέτουμε στη κατσαρολα τα κρεμμύδια, ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας και τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Καλύπτουμε το κρέας με νερό και το βράζουμε για 30'-45'. Μόλις βράσει, το στραγγίζουμε από το νερό (εάν έχει μείνει καθόλου) και το «κοβουμε» με τα χέρια σε πολλά μακρόστενα κομμάτια.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο κρέας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει ομοιόμορφο. Αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια ενός  ταψιού. Στρώνουμε στο ταψι ένα φύλλο ζύμης και ρίχνουμε μία στρώση από το μείγμα. Σκεπάζουμε τη στρώση με ένα δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνουμε μέχρι να έχουμε τρεις στρώσεις φύλλου και τρεις στρώσεις μείγματος. Μόλις μπει η τρίτη (και τελευταία) στρώση μείγματος, σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο ζύμης το μείγμα.
Ψήνουμε την πίτα σε φούρνο 160-180 βαθμούς Κελσίου για 45'. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.

Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου