***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

ΨΩΜΙ (NTR)





Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 200 γρ.
Αλεύρι καλαμποκίσιο, 250 γρ.
Ελαιόλαδο, 1 κουταλια  της σούπας
Ξύδι, 3 κουταλ. της σούπας
Αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού
Μαγιά, 25 γρ., νωπή (η φακελακι)

 Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια μικρή λεκάνη το άλευρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και την μαγιά και σε ένα μεγάλο μπρίκι ζεσταίνουμε το νερό ώστε να γίνει χλιαρό.
 Σιγά - σιγά ρίχνουνε το νερό και παράλληλα ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη αρχίζει να μην κολλάει στην λεκάνη σημαίνει ότι είναι έτοιμη.
 Αν κολλάει στα χέρια μας φροντίζουμε να ρίχνουνε λίγο κίτρινο αλεύρι, ζυμώνοντας, ώστε να ξεκολλήσει.
 Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι, βάζουμε την ζύμη σε μια αντικολλητική φόρμα και τη σκεπάζουμε για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 60 βαθμούς και τον κλείνουμε.
 Βάζουμε μέσα τη φόρμα και όταν "γίνει" η ζύμη και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 45 λεπτά, προσοχή όχι στον αέρα. 


Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου