***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Πιτσα*ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ****ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ+ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ~10~(NTR)




Η πίτσα ενισχύει τον μεταβολισμό και καίει το λίπος


Το τυρί λιώνει και εγκλωβίζει από κάτω του τα αρώματα και τις γεύσεις όλων των συστατικών που "ξαπλώνουν" πάνω σε αφράτο ζυμάρι. Η πίτσα είναι πειρασμός! Γιατί όμως θα πρέπει να είναι και ο... τελευταίος πειρασμός; Με τις σωστές επιλογές ένα κομμάτι πίτσα μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό, να εμποδίσει τα σημάδια του χρόνου και να προστατεύσει την υγεία...



ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

"Εαν η πίτσα έχει παρασκευασθεί με αγνά υλικά, τότε καταναλώνοντας λογική ποσότητα, αποτελεί ορθή αντικατάσταση γεύματος"
Ποια είναι όμως αυτά τα υλικά; Κάνε τις σωστές επιλογές σε 3 βήματα:

Φρέσκια σάλτσα ντομάτας!

Προτίμησε σάλτσα από τα χεράκια σου για υγεία και αδυνάτισμα. Η σπιτική σάλτσα ντομάτας δεν περιέχει συντηρητικά και αλάτι, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν δρα καταστροφικά ως προς την υγεία του κυκλοφορικού. Αντίθετα, περιέχει την σπουδαίας σημασίας αντιοξειδωτική ουσία, λυκοπένιο. Η δράση του λυκοπενίου, είναι να προστατεύει τα κύτταρα και την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.
    Κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά 




Ο συνδυασμός φρέσκιας ντομάτας και νόστιμου κίτρινου τυριού με χαμηλά λιπαρά βοηθά στην πιο αποτελεσματική απορρόφηση του λυπένιου. Επίλεξε τυρί χαμηλών λιπαρών, έτσι ώστε να δράσει συνεργικά και θετικά με τη σάλτσα ντομάτας αλλά και να μην επιβαρυνθεί το σωματικό βάρος.

 Tip: Συνδύασε το κίτρινο τυρί με μικρή ποσότητα λευκού τυριού, ώστε να δώσεις στη πίτσα πιο έντονη και ξεχωριστή γεύση.

Τα πάντα "παίζονται" στη ζύμη

Το μεγαλύτερο μείον στη πίτσα δεν είναι τα άλλα συστατικά, αλλά το ζυμάρι της. Αυτή είναι που μπορεί να... χαλάσει όλη την "επιχείρηση" αδυνάτισμα με απόλαυση! Με τις σωστές όμως επιλογές μπορείς να είσαι σίγουρη πως θα ετοιμάζεις την πιο γευστικη πίτσα! "Ιδανική επιλογή είναι να φτιάξουμε εμείς τη ζύμη! Aλλά είναι η πεμπτουσία της παρασκευής μίας πίτσα στα ιδανικά πλαίσια της υγιεινής διατροφής"
"Εάν τώρα υπάρχει δυσκολία παρασκευής της ζύμης, τότε διάλεξε το πιο λεπτό φύλλο, έχοντας ελέγξει τα συστατικά του σε νάτριο και σε ζάχαρη"!

 Tip: Τέλος, να σημειωθεί ότι αυτά τα 3 στοιχεία αποτελούν την πίτσα. Τώρα το αν εσύ επιλέξεις να συμπληρώσεις με διάφορα άλλα στοιχεία την πίτσα, φρόντισε τουλάχιστον να μην είναι κονσερβοποιημένα.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΕ 5 ΣΗΜΕΙΑ
Αν λοιπόν φτιάξεις την πίτσα με τις παραπάνω οδηγίες τότε θα σου προσφέρει:

1. Επιτάχυνση του μεταβολισμού: Ένα μέτριο κομμάτι πίτσα ως πρωινό μπορεί να αποδώσει ταχύτερο ρυθμό καύσεων και να μας κάνει να αισθανθούμε χορτάτοι στο σύνολο της ημέρας.

2. Προστασία της υγείας: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του ιταλικού σνακ σε κάλιο, βοηθά στην ενίσχυση της διούρησης που αποφορτίζει τους νεφρούς και ανακουφίζει από το πρήξιμο. Επίσης, η σάλτσα χάρη στη ντομάτα και το λυκοπένιο που αυτή περιέχει διώχνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει από τον καρκίνο.

3. Ομορφιά και λάμψη: Το λυκοπένιο είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που θα γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σου στη μάχη με το χρόνο. Μην ξεχνάς άλλωστε πως βοηθώντας τον οργανισμό να αποβάλει τα υγρά, μειώνεις την κυτταρίτιδα και το φούσκωμα της κοιλιάς.

4. Ανακούφιση και καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος:
Αν κάνεις τη σωστή επιλογή και διαλέξεις ζύμη ολικής άλεσης, τότε θα προσφέρεις στον οργανισμό σου φυτικές ίνες. Αυτές θα σε βοηθήσουν στην καλύτερη κινητικότητα του εντέρου και την ομαλή λειτουργία της πέψης.

5. Καύση λίπους: Σε σωστή ποσότητα και με τα σωστά υλικά, δεν δρα αρνητικά στο ποσοστό σωματικού λίπους. Αντίθετα ένα κομμάτι πίτσα μπορεί να κινητοποιήσει το λίπος, ενεργοποιώντας τις καύσεις του μεταβολισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου