***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΟΠΙΤΑ(NTR)






Υλικά

   Φύλλο κρούστας, για γλυκά,( 1 πακέτο )
    Βούτυρο γάλακτος, 250 γρ.
    Μαργαρίνη, 250 γρ.
    Καρυδόψιχα, 3 φλιτζάνια μεγαλα, για τη γέμιση

    Σιροπι

    Νερό, 3 ποτήρια, για το σιρόπι
    Ζάχαρη άσπρη, 2 ½ ποτήρια, για το σιρόπι
    Μέλι, ½ ποτήρια, για το σιρόπι
    Λεμόνι, 2 κουταλ. της σούπας, για το σιρόπι

 Εκτέλεση

Απλώνουμε ένα-ένα το 1/4 των φύλλων σε ένα βουτυρωμένο ταψί. 
Ενδιάμεσα τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και τη μαργαρίνη. 
Έπειτα πασπαλίζουμε με τη μισή καρυδόψιχα. 
Συνεχίζουμε πάλι με τα μισά από τα υπόλοιπα φύλλα που μας έμειναν, απλώνοντας τα ένα-ένα και αλείφοντας τα με το βούτυρο και τη μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη καρυδόψιχα και τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα με βούτυρο και μαργαρίνη.
 Κόβουμε τον μπακλαβά σε  κομμάτια και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. 
Μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για άλλα 45 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά. 

Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αλλά διατηρούμε το σιρόπι ζεστό -όχι καυτό-  μέχρι να βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο. 
Μόλις το βγάλουμε, παίρνουμε το σιρόπι με μια μεγάλη κουτάλα της σούπας και περιχύνουμε τον μπακλαβά.
Αφήνουμε το μπακλαβά να πιεί το σιρόπι για μιάμιση ώρα πριν τον σερβίρουμε.

Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου