***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Τυροπιτάκια με κρέμα(NTR)






                       
ΥΛΙΚΑ

   1 πακέτο φύλλο κρούστας
                          300 γρ. φέτα
                         200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, κεφαλοτύρι, κασέρι, ότι υπάρχει )
                          ελαιόλαδο για το άλειμμα και το τηγάνι

Για την κρέμα

                         1 1/2 φλυτζάνι γάλα
                          2 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
                          2 κουταλιές βούτυρο
                          1 αυγό
                         αλάτι
                         πιπέρι
                                               μοσχοκάρυδο τριμμένο

                                                        ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για την κρέμα

                          Λιώνουμε το βουτυρο και διαλύουμε το αλεύρι.
                          Χτυπάμε το αυγό, το ανακατεύουμε με το γάλα και τα ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και 
ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Την αφήνουμε να κρυώσει.


Για τα τυροπιτάκια

                         Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες όσο φαρδιές θέλουμε. Αν είναι για τραπέζι εγώ τα κάνω πολύ πολύ μικρά, αν είναι για το γραφειο η τη δουλεια,το κόβω φαρδύτερο για να γίνονται μεγάλα.
                        Τρίβουμε τη φέτα μέσα στην κρέμα και προσθέτουμε το κίτρινο τυρί. Ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε τα φυλλαράκια με ελαιόλαδο, βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνα.


Για το ψήσιμο υπάρχουν 2 τρόποι.

                          Ο ένας είναι να τα βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά περίπου.
                         Ο δεύτερος είναι να τα τηγανίσουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
                         Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε. Μην αφήσετε το λάδι να κάψει πάρα πολύ γιατί αρπάζουν γρήγορα. Το καλύτερο είναι, η φωτιά να είναι μέτρια προς χαμηλή.
                      
Καλή σας όρεξη!!!!

Tips:

                         Αν διαλέξουμε να τα κάνουμε ψητά, καλό θα ήταν να τα διπλώνουμε σε 2 λωρίδες φύλλων. Επειδή με τη θερμοκρασία του φούρνου η κρέμα ρευστοποιείται πριν πάρουν χρώμα, υπάρχει κίνδυνος να αδειάσει η γέμιση στο ταψί.
                          Αν είναι για κατάψυξη τα στρώνουμε σε ένα τάπερ βάζοντας λαδοχαρτο ανάμεσα στις στρώσεις για να μη κολλήσουν.

   Αν θέλουμε αρωματίζουμε με δυόσμο ή άνιθο.

Μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε και με περισσεύματα από κοτόπουλο για να γίνουν ....κοτοπιτάκια.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου