***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ της ΓΙΑΓΙΑΣ~6~(NTR)


 


 Το ΧΑΛΒΑ που αγοραζουμε απο τα Σουπερ Μαρκετ...Σιγουρα σας αρεσει...νομιζετε οτι ειναι πολυ δυσκολος για να τον ετοιμασετε μονες σας...ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!!!!!!..ομως ειναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΣ....που και Σαρακοστη να μην ειναι Σιγουρα θα τον ετοιμασετε και θα σας γινει απαραιτητος...Γιατι δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ειναι <το πιο ωραιο γλυκακι> Για ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ που πρεπει να εχουμε στο σπιτι μας .... Υγιεινο.....και πολυ ευκολο !!!!!
Το Βασικο του Υλικο η ΤΑΧΙΝΙ....που τη χρησιμοποιουμε και σε Γλυκα και σε Φαγητα!!!!!!

Υλικα

 
1 κιλό ΤΑΧΙΝΙ ( από 100% πολτοποιημένο σουσάμι)
700 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλικη
100 ml νερό

Για τη Γεμιση


φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα η Αμυγδαλα(εμενα μου αρεσει να βαζω ΑΜΥΓΔΑΛΑ)
1  κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη
2  κουταλιές του γλυκού κακάο
1  ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη(κουβερτουρα η  οτι σοκολατα σας αρεσει)

Εκτελεση


Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα
 Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουμε την καραμέλα σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο μπολ πάνω στο ταχίνι. Ανακατευουμε το μείγμα.
Στη συνέχεια χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα μαρίζ (από σιλικόνη) και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (τα φιστίκια,αμυγδαλα, και τη σοκολάτα) για την γεύση και ανακατευουμε.
Βάζουμε τον χαλβά σε παραλληλόγραμμη φορμα.(του κεικ)

 Τον αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλη Επιτυχια…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου