***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΡΜΟΣ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ της ΓΙΑΓΙΑΣ(NTR)






Υλικα

500 γραμ. Σοκολάτα κουβερτούρα

450γραμ. Ταχίνι

50 γραμ.  Ηλιελαιο η Καλαμποκελαιο η Σησαμελαιο

100 γραμ. φιστίκι Αιγίνης ,η Αμυγδαλα η Καρυδια,καβουρντισμένο ανάλατο

200 γραμ. Χαλβά βανίλια

200γραμ. Χαλβά κακάο

Φλούδα 1 Πορτοκαλιού

Λαδόκολλα

Εκτελεση


Κόβουμε τον χαλβά σε μεγάλα κυβάκια. 

Τρίβουμε σε τρίφτη την επιφάνεια του πορτοκαλιού και κρατάμε το τρίμμα της φλούδας.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε σκεύος μπεν μαρί. 
Είναι πιο εύκολο αν πρώτα την έχουμε τεμαχίσει με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού.

Προσθέτουμε μέσα το ταχίνι και το Ηλιελαιο και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε και τη φλούδα από μισό πορτοκάλι και ανακατεύουμε.

Σε φόρμα κορμού στρώνουμε χαρτί ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε λίγο από το μίγμα σοκολάτας στον πάτο. 
Από πάνω ρίχνουμε μια στρώση από κυβάκια χαλβά και λίγα φιστίκια η αμυγδαλα η καρυδια οτι μας αρεσει....

Από πάνω σκεπάζουμε με μια στρώση λιωμένης σοκολάτας, και συνεχίζουμε με τις στρώσεις χαλβά και Ξηρων καρπων. 
Φροντίζουμε στην κορυφή να στρώσουμε την τελευταία στρώση σοκολάτας και από πάνω βάζουμε "ξαπλωμένα" δυο μεγάλα κομμάτια χαλβά για να κάθεται ο κορμός όταν τον βγάλουμε από την φόρμα.

Τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Όταν είναι έτοιμος τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε την λαδόκολλα.
Είναι έτοιμος και πολύ γευστικός!Δοκιμαστε τον !!!!
Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου