***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

ΤΣΙΖΚΕΙΚ της ΓΙΑΓΙΑΣ***(NTR)




ΥΛΙΚΑ

  1,5 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  150γρ. βούτυρο
  1 φιλαδέλφεια των 200γρ.
  1 φλιτζάνι  κρέμα γάλακτος
  4 κουτ. σούπας άχνη
  1 βάζο κομπόστα φραουλα και λιγες φραουλες
  3 κουτ.σούπας ζάχαρη
        2 κοφτές κουτ.σούπας κορν φλάουρ



 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΒΑΣΗ

Θρυμματίζετε τα μπισκότα (με mouli  ή στο χέρι, ανάλογα πόσο τριμμένα τα θέλετε).
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε το μπισκότο και ανακατεύετε να γίνει ομοιόμορφο.
Στρώνετε το μίγμα σε ένα πυρέξ ή κάποιο άλλο βαθύ σκεύος (αν έχετε φόρμα για τούρτες, ακόμα καλύτερα).Εγω το εβαλα σε στρογγυλο ταψακι.
Αφήνετε λίγο να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ



Χτυπάτε στο μίξερ την φιλαδέλφεια με τις 2 κουταλιές άχνη.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τις άλλες 2 κουταλιές άχνη, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγι.
Ανακατεύετε τα 2 μίγματα με ένα κουτάλι και το στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το μπισκότο.

Η Φραουλα  και το γλάσο

Στραγγίστε την κομπόστα (κρατώντας το ζουμί) και στρώστε τις φραουλες  πάνω στην κρέμα.
Ρίχνετε ένα φλiτζάνι από το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι (αν τυχόν είναι λιγότερο συμπληρώνετε με νερό), και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
 Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 2 δάχτυλα ζουμί και το ρίχνουμε και αυτό. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
Με ένα κουτάλι στρώνουμε αμέσως το γλάσο πάνω από τις φραουλες  και την κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο.Εχουμε κοψει στη μεση φραουλες και τοποθετουμε γυρω-γυρω. Το γλυκό σερβίρεται κρύο....
Καλη Επιτυχια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου