***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Cupcakes...(α Κεκακια της Γιαγιας NTR)










***Cupcakes*** Η Γιαγια μου τα ονομαζε
 ***ΚΕΚΑΚΙΑ***
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες ζάχαρη
1 και ¾ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας  κακάο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 ½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 κούπα πλήρες γάλα
½ κούπα αραβοσιτέλαιο
2  βανίλιες
1 κούπα βραστό νερό

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού με σοκολάτα :

½ κούπα ή 8 κουταλιές σούπας βούτυρο
230 γραμμάρια τυρί κρέμα
1  βανίλια
4 κούπες άχνη ζάχαρη
1-4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
½ κούπα κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. 
Στο ειδικό ταψάκι για cupcakes ή σε αλουμινένιες θηκούλες ψησίματος μιας χρήσης βάζουμε τα χαρτάκια ψησίματος για cupcakes.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά : ζάχαρη, αλεύρι, κακάο, baking powder, μαγειρική σόδα και αλάτι. Αφού ανακατέψουμε τα στέρεα υλικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βραστό νερό και χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό περίπου.
Προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε περίπου τα 2/3 κάθε χαρτιού ψησίματος με την ζύμη μας.
Ψήνουμε για περίπου 18-22 λεπτά, βγάζουμε τα cupcakes από το ταψάκι και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς για να τα επικαλύψουμε.
 Όση ώρα κρυώνουν τα cupcakes φτιάχνουμε την επικάλυψη.
Βγάζουμε 10 λεπτά πριν το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη  βανίλια  και το κακάο, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά και στην συνέχεια προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος κουταλιά- κουταλιά μέχρι να έχουμε μια κρέμα όχι σφιχτή που να στέκεται. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes.
~~~Αν δε θελουμε δε βαζουμε καθολου κακαο και γινονται κιτρινα κεκακια ριχνουμε αχνη ζαχαρη και ειναι τελεια ~~~
~~~Επισης μπορουμε να λιωσουμε κουβερτουρα σοκολατα και περιχυνουμε επανω απο τα κεκαια με το κακαο η... τριβουμε σοκολατα και τοποθετουμε επανω απο τα κεκακια...εχουμε πολλες παραλλαγες για επικαλυψη~~~~~

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου