***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

ΤΣΙΖΚΕΙΚΣ ΑΤΟΜΙΚΑ(NTR)


ΥΛΙΚΑ

300γρ. Τυρί κρέμα Philadelphia
1 κεσεδάκι τυρί κρέμα Mascarpone
Ζάχαρη άχνη
Ζαχαρούχο γάλα
Μπισκότα Oreo (περίπου 3 για κάθε φορμάκι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα μας τα υλικά.
Συνήθως 200-230 γρ. ζάχαρης και 1/4 ζαχαρούχο, αρκούν για να καλύψουν τη γεύση του τυριού...Παρ' όλα αυτά εσείς μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ποσότητα, ανάλογα με τη δική σας γεύση.
Σπάμε με το χέρι ένα μπισκότο στον πάτο απο το  ενα  φορμακι .
 Με ένα κουτάλι της σούπας η με κορνέ, εάν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό μας πιο ευπαρουσίαστο, γεμίζουμε το φορμάκι μας. 
Σπάμε ακόμα 2 μπισκότα επάνω από την κρέμα μας και με ένα κουταλάκι του γλυκού ανακατεύουμε ελαφρώς για να πάει παντού το μπισκότο.
Βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά.... απολαμβάνουμε!
Στην ίδια Συνταγη
Για ένα πιο ελαφρύ γευστικό αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε μισή φυτική κρέμα. Σε αυτή την περίπτωση, χτυπάμε πρώτη την κρέμα να αφρατέψει, εν συνεχεία τα τυριά με τη ζάχαρη και το γάλα και μετά διπλώνουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Για σοκολατένιο cheesecake, λιώνουμε σε μπεν μαρί 250 γρ. κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος ή λευκή κουβερτούρα με ένα φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος. Ενώ η σοκολάτα μας είναι ζεστή (όχι καυτή, γιατί θα λιώσει το τυρί) προσθέτουμε στο μείγμα τυρί/ζάχαρη/ζαχαρούχο, μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο χρώμα στο μείγμα μας. Δεν προσθέτουμε μπισκότα, γιατί το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ γλυκό και θα μας λιγώσει..
Σημειώστε ότι το μείγμα μας θα σφίξει προσθέτοντας σοκολάτα και δε θα είναι τόσο μαλακό όσο με σκέτη την κρέμα!

Τέλος, εάν θέλουμε τη γεύση της σοκολάτας χωρίς όμως να θέλουμε σοκολατένιο cheesecake , εκτελούμε κανονικά τη συνταγή μας. 
Φτιάχνουμε τη γκανάζ (σοκολάτα με κρέμα γάλακτος) και περιχύνουμε από πάνω την κρέμα μας.
Και πάλι, στην εναλλακτική αυτή, παραλείπουμε τα μπισκότα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου