***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ της Γιαγιας ΑΠΟ ΨΑΡΙ(NTR)


ΥΛΙΚΑ
500γρ. κατεψυγμένο βακαλάο
2-3 μικρές πατάτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
Φαρίνα (όσο πάρει)
Γαλέτα (όσο πάρει) + αρκετή για πανάρισμα
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το ψάρι για 10-15 λεπτά ξαφρίζοντας συνέχεια. 
Βγάζετε το ψάρι από το νερό και προσθέστε (στο ίδιο νερό) τις πατάτες, τις οποίες έχετε κόψει όπως αν θα τις βάζατε στο φούρνο. 
Τις βράζετε για 15 λεπτά.
 Το νερό δεν το πετάτε!
Μόλις το ψάρι κρυώσει τόσο, όσο να μπορείτε να το πιάνετε χωρίς να καίγεστε, το θρυμματίζετε με το χέρι, βγάζοντας τυχόν κοκαλάκια που βρείτε.
Σε ένα άλλο μπολ λιώνετε τις πατάτες με το πιρούνι.
Βάζετε στο μούλτι αρκετή ποσότητα από το ψάρι, λίγες πατάτες, τα αυγά, το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα. Για να χτυπηθούν πιο εύκολα, ρίξτε νερό από αυτό στο οποίο έχουν βράσει το ψάρι και οι πατάτες.
Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνετε την κρέμα που έχετε φτιάξει και προσθέστε το υπόλοιπο ψάρι και τις πατάτες. Ανακατεύετε με το χέρι, να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Αφού ανακατευτούν, προσθέστε τη φαρίνα, τη γαλέτα και λίγο λάδι, μέχρι το μείγμα σας να στέκετε ελαφρώς.
Το μείγμα πρέπει να παραμείνει ελαφρώς νερουλό, γι'αυτό μην προσθέσετε πολύ αλεύρι ή φαρίνα γιατί όσο πιο σφιχτό είναι το μείγμα σας, τόσο πιο στεγνά θα γίνουν τα κεφτεδάκια!
Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Οταν βγάλετε το μπολ από το ψυγείο, το μείγμα θα εξακολουθεί να είναι ελαφρώς νερουλό και άρα λίγο δύσκολο στο πλάσιμο. 
Εάν αλείφετε τα χέρια σας με λάδι, τότε θα μπορείτε εύκολα να πλάσετε κεφτέδες ή κροκέτες.
Αφού πλάσετε τους κεφτέδες τoυς τοποθετείστε τους σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε ρίξει γαλέτα και κουνάτε μέχρι να καλυφθούν οι κεφτέδες γυρω γύρω με τη γαλέτα. Θα δείτε ότι τώρα οι κεφτέδες σας, στέκονται.
Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν.Τελεια κεφεδακια ης Γιαγιας....
 Οι πιο τέλειες ψαρομπουκιές είναι έτοιμες!Σερβιρουμε με πατατουλες τηγανιτες και σαλατα....
Καλη επιτυχία!

2 σχόλια:

  1. Καταπληκτικοί φαίνονται οι ψαροκεφτέδες σου Νίκη μου! Βασικά το κόλπο είναι να πετύχει το μείγμα, που δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό, ούτε νερουλό. Σκέφτομαι μήπως αντί να τους πλάσω, τους ρίξω στο τηγάνι με ένα κουτάλι της σούπας... Χμ!
    Πολλά φιλιά! Να έχεις μια όμορφη μέρα!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι το Ιδιο ειναι.....με τον ιδιο τροπο μπορεις να ετοιμαζεις κεφτεδακια απο Γαριδες,καλαμαρακια...η οτι σου αρεσει ...φιλια....

      Διαγραφή