***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙΑ (NTR)


Υλικά

Για τη μουχαλεμπία

500ml φρέσκο γάλα
100gr ζάχαρη
25gr καλαμποκέλαιο
10ml ροδόνερο

Για τους κύβους ζελέ

100ml ροδόνερο
400ml νερό
100gr ζάχαρη
15gr φύλλα ζελατίνης
3gr αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου

Για το μπισκότο από φιστίκι Αιγίνης

90gr ασπράδια αυγού
90gr ζάχαρη
90gr τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
90gr άχνη ζάχαρη
45gr βούτυρο (χωρίς αλάτι)

Εκτέλεση

Για την κρέμα μουχαλεμπία: 

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το ροδόνερο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μια βράση το μάγμα μας. Κατόπιν προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο το οποίο έχουμε διαλύσει σε μια κούπα με λίγο νερό και ανακατεύουμε συνεχώς για 1΄ μέχρι η κρέμα να πάρει απαλή υφή. Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την τοποθετούμε στις φόρμες που έχουμε διαλέξει από πριν ενώ τις βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.

Για τους κύβους από ζελέ ροδόνερου: 

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για να είναι κρύα. Έτσι δίνουμε τη δυνατότητα στο άγαρ-άγαρ ή τη ζελατίνη να λιώσει ομαλά χωρίς να κολλήσει και καεί. Αφού όλο μας το μείγμα πάρει μια βράση και όλα τα υλικά μας λιώσουν ομοιόμορφα τότε σβήνουμε τη φωτιά, σουρώνουμε το μείγμα και το τοποθετούμε στις φόρμες που έχουμε επιλέξει και ύστερα τις βάζουμε κι αυτές στο ψυγείο. Μπορείτε να βάλετε το ζελέ σε παγοκυψέλες ή σε άλλου σχήματος μικρές φόρμες για να πάρει το σχήμα που επιθυμείτε.

Για το τραγανό μπισκότο από φιστίκι Αιγίνης:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή με το μίξερ όλα μας τα υλικά μαζί. Όταν ομογενοποιηθούν και δημιουργήσουν μια παχύρρευστη κρέμα τότε με μια μικρή σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα μας πάνω σε φύλλο σιλικόνης που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο γλυκών ή αλλιώς τοποθετείτε τη ζύμη σας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Να θυμάστε ότι το μπισκότο πρέπει να είναι πολύ λεπτό όταν το απλώνετε στο χαρτί και επίσης θυμηθείτε ότι ψήνεται πολύ γρήγορα. Του δίνετε εσείς το σχήμα που θέλετε και το ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Όταν και το μπισκότο σας είναι έτοιμο τότε μπορείτε να σερβίρετε το γλυκό σας


Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου