***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

ΣΑΜΑΛΙ (NTR)








ΥΛΙΚΑ

2     κουταλακια κοφτα ΣΟΔΑ
3     κεσεδακια ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1          ξυλο κανελας
1          Μαστιχα Χιου(τριμμενη σε κομπακια)
½   κιλο ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ χοντρο
1       φλυτζανα νερο
2       ζαχαρη(φλιτζανες)



ΣΙΡΟΠΙ


1       κιλο Ζαχαρη
2        φλιτζανες νερο
ξυσμα λεμονιου ½  λεμονι στιμμενο)
Μια κανελα ξυλο


        ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



Σε μια λεκανι τοποθετουμε τα γιουρτια .
Διαλυουμε τη μαστιχα στο χλιαρο νερο και το ριχνουμε στα γιουρτια
Επειτα το ξυσμα λεμονιου τη ζαχαρη και ανακατευουμε ριχνοντας λιγο-λιγο το σιμιγδαλι  .
Αλευρωνουμε το ταψι μας και τοποθετουμε το μιγμα μας στο ταψι.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους..

Εχουμε ετοιμασει το σιροπι μας και το αφηνουμε να παγωσει.Και το ριχνουμε στο γλυκο μας.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου