***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΕΙΝΙΡΛΑΚΙΑ (NTR)




Πεντανόστιμα, μικρά πεϊνιρλί για κάθε περίσταση! Τρώγονται ευχάριστα ακόμη και κρύα την επόμενη μέρα, «στολίζονται» ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός-έτσι μπορείτε μερικά να τα φτιάξετε με αλλαντικά, και τα υπόλοιπα μόνο με τυριά.


ΥΛΙΚΑ



3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια  μαγιά
1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. ρίγανη
1 κουτ. γλ. πάπρικα
1 κουτ. γλ. σκόρδο σε σκόνη(αν θελετε)
1 κουτ. γλ. πιπέρι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, ώσπου να διαλυθεί καλά. Δεν πρέπει το νερό να είναι πολύ ζεστό, απλώς χλιαρό.
Στην ίδια λεκάνη, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα με ένα σύρμα.  Αφήνουμε το αλεύρι τελευταίο, το οποίο ρίχνουμε λίγο-λίγο, για να γίνει αφράτη η ζύμη μας, και παράλληλα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μία καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί.

Μετά από μία ώρα, παίρνουμε μικρές μπαλίτσες ζυμαριού και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγουμε με το χέρι ή με έναν πλάστη, ώστε να πάρουν μακρόστενο σχήμα. 
Γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας, αφήνοντας κενά γύρω-γύρω, για να έχουμε το περιθώριο να κλείσουμε το ζυμάρι στα πλάγια και να δημιουργηθεί ένα στήριγμα για τα υλικά.
 Αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία για όλες τις μπαλίτσες ζυμαριού, βάζουμε τα πεϊνιρλάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη.


Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου