***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κρέπες -3- (NTR)




ΥΛΙΚΑ
Για τις κρέπες :
½ φλιτζάνι τσαγιού τυρί
1/ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2 ασπράδια αυγών
1 κόκκινη πιπεριά
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κρεμμύδι

Για τη γέμιση :
200 γραμ. τυρί κρέμα (με χαμηλά λιπαρά)
2 κουταλιές σούπας άνηθος (ψιλοκομμένος)
4 φύλλα μαρουλιού

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
1. Καθαρίζετε την πιπεριά και το ξερό κρεμμύδι και τα ψιλοκόβετε. Σ’ ένα μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά για τις κρέπες για 2-3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
2. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνετε με ένα μεγάλο κουτάλι το 1/4 από το μίγμα στο τηγάνι. Το ψήνετε μέχρι η κάτω πλευρά να έχει χρυσίσει. Γυρίζετε την κρέπα και την ψήνετε μέχρι να χρυσίσει και η άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός. (θα πρέπει να βγουν 4 μεγάλες κρέπες).
3. Βάζετε σε κάθε κρέπα ένα φύλλο μαρουλιού και 50 γραμ. περίπου από το τυρί κρέμα. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και τυλίγετε σε ρολό. Τοποθετείτε σε πιατέλα ή πιάτα και σερβίρετε αμέσως.

TIPS:


Μπορείτε να φτιάξετε τις κρέπες από τη προηγούμενη μέρα και να τις τοποθετήσετε, άψητες, στο ψυγείο τυλιγμένες με σελοφάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου