***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΙΤΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ~11~ (NTR)




ΥΛΙΚΑ

·  12 στρογγυλά σφολιατάκια
·  3 κουταλιές λάδι
·  2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
·  2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
·  400 γρ. άσπρα μανιτάρια σε φετάκια
·  10 μαύρες ελιές σε φετάκια
·  1 κούπα τριμμένο  τυρί
·  2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
·  1 κουταλάκι ρίγανη
·  3-4 μικρές ώριμες ντομάτες σε λεπτές ρόδελες
·  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώστε τα σφολιατάκια και καλύψτε τις υποδοχές ενός ταψιού , αφού πρώτα τις αλείψετε με λίγο λάδι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι, ώσπου να μαραθούν. Προσθέστε τα μανιτάρια κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να μαραθούν κι αυτά. Κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά, ρίξτε κι ανακατέψτε τις ελιές, το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε 2 κουταλιές γέμιση και μια ρόδα ντομάτας σε κάθε σφολιατάκια. Πασπαλίστε τις ντομάτες με λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι .Ψήστε τα πιτσάκια για 20΄-30΄στους 220 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρονται ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου