***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Γαλοπούλα Ρολό (NTR)

 



ΥΛΙΚΑ

550 γρ. στήθος γαλοπούλας (για ρολό, χωρίς πέτσα και κόκαλο)
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
20 μεγάλα φύλλα δυόσμου
2 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
1 κουταλιά σούπας λάδι
4 κουταλιές σούπας γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)
αλάτι, πιπέρι
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1. Ξεφλουδίζετε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβετε. Πλένετε τα φύλλα του δυόσμου και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
2. Απλώνετε το στήθος σε καθαρή επιφάνεια και το αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και από τις δύο πλευρές. Ρίχνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια το σκόρδο και την πάπρικα. Το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε με σχοινί ή το βάζετε σε ειδικό δίχτυ.
3. Τοποθετείτε το ρολό σε ταψί και το αλείφετε με το λάδι. Ρίχνετε στο ταψί το ζωμό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί καλά το ρολό. Για να δοκιμάσετε αν είναι έτοιμο το ρολό μπορείτε να το τρυπήσετε, στο κέντρο, με ένα πιρούνι ή σουβλάκι. Αν δεν βγουν ροζ υγρά τότε είναι ψημένο. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανοίγετε το φούρνο κατά διαστήματα και περιχύνετε το ρολό με τους ζωμούς που υπάρχουν στο ταψί.
4. Μόλις ψηθεί το ρολό το βγάζετε από το ταψί, το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος και το διατηρείτε ζεστό. Στη συνέχεια ρίχνετε το γιαούρτι στο ταψί και το ανακατεύετε με το ζωμό που έχει μείνει από το ψήσιμο. Το ξαναβάζετε στο φούρνο και το ζεσταίνετε για λίγο, χωρίς να το αφήσετε να πάρει βράση για να μην κόψει το γιαούρτι.
5. Κόβετε το ρολό σε ροδέλες, περιχύνετε με τη σάλτσα του γιαουρτιού, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και σερβίρετε.


Για να μη στεγνώσει το ρολό στο φούρνο, μπορείτε να το ψήσετε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο 10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος για να πάρει χρώμα το ρολό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου