***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΡΕΑΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ Η ΜΕ ΡΥΖΙ (NTR)



1 κιλο κρεας
1 χυμο τοματακια ολοκληρα
2 κουταλιες μπελτε
2 ξυλαρακια κανελλα
2-3 ξυλαρακια γαρυφαλλο
αλατι
λιγο πιπερι
1 κρεμμυδι ξηρο καλα τριμμενο
2-3 κοκους μπαχαρι
1 κιλο μακαρονια (κατά βουληση χοντρα η ψηλα)
1 πιατο τριμμενη μιζυθρα (όχι πολύ αλμυρη)
λιγο βουτυρο



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Σε μια κατσαρολα καιμε λιγο λαδι το κρεμμυδακι τριμμενο και σοταρουμε καλα το κρεας(αφου πρωτα το εχουμε πλυνει καλα)
Όταν αρχιζει και ροδιζει ριχνουμε λιγο-λιγο νερο κα αρχιζει να βραζει,τελος ριχνουμε τα ξυλαρακια την κανελλα και το γαρυγαλο
Για να παρει ένα ομορφο αρωμα,το μπαχαρι και τελος τον χυμο τοματας με τον μπελτε,τελος το αλατι και αν θελουμε πολύ λιγο πιπερακι.
Όταν ετοιμασθει  το κρεας μας σε μια άλλη κατσαρολα τοποθετουμε μιση κατσαρολα νερο με αλατι και όταν βρασει το νερο ριχνουμε τα μακαρονια όταν βρασουν τα σουρωνουμε καλα και ριχνουμε λιγη μιζυθρα.Καιμε 2 κουταλιες βουτυρο και τη ριχνουμε στα μακαρονια μας Ανακατευουμε λιγο και σερβιρουμε.
Πρωτα τα μακαρονια,μετα τη μιζυθρα και επανω την σαλτσα με το κρεας.







ΡΥΖΙ
 ΠΙΛΑΦΙ


1 πιατο βαθυ νερο
2 φλυτζανια(καφε) ΡΥΖΙ

Οσα ατομα εχουμε τοσα θα βαζουμε φλυτζανια ρυζι και νερο

Αφου ετοιμασουμε το κρεας (κοκκινιστο,όπως στην μακαροκαδα)
Θα βγαλουμε το κρεας σε μια πιατελα και θα αφησουμε στην κατσαρολα τη σαλτσα,θα συμπλρωσουμε οσα ατομα είναι τοσα βαθια πιατα νερο, θα τα αφησουμε να παρουν βραση και τοτε θα ριξω τα αναλογα φλυτζανακια ρυζι (οσα ατομα είναι) και θα τα αφησουμε να βρασουν.
Όταν βρασει το ρυζι θα καψω μια-με δυο κουταλιες βουτυρο στο τηγανι και θα το ριξουμε στο ρυζι.

Το πιλαφι μας είναι ετοιμο.
Το σερβιρουμε με το κρεας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου