***....Γευσου....Γευσεις....***



Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Αγκιναρες με Ταλιατελες oγκρατεν (NTR)










Υλικα

  • 8  κομμένους σε μικρά κομμάτια ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
  • 100 γρ. τριμμένο ΑΝΘΟΤΥΡΟ
  • 2 ½ φλιτζάνια ΓΑΛΑ
  • 150 γρ. πικάντικη τριμμένη ΓΡΑΒΙΕΡΑ
  • 100 γρ. τριμμένο ΕΜΕΝΤΑΛ
  • 2 ½ φλιτζάνια ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
  • 100 γρ. κομμένες φέτες ζαμπόν ή ΜΠΕΪΚΟΝ
  • έτοιμη Knorr ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 1 φλιτζάνι  ΦΥΤΙΝΗ
  • ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ
  • 50 γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί ή ΡΟΚΦΟΡ
  • 100 γρ. τριμμένη ΦΕΤΑ
  • 1 ΑΥΓΟ
  • την ψίχα από 1 μέτρια ψιλοκομμένη ΤΟΜΑΤΑ
      1 ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΡΥΖΙ KNORR


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1. Βράζετε τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε. Λιώνετε τη μισή ποσότητα Φυτινη σε κατσαρόλα και περιχύνετε τις ταλιατέλες. Τις αφήνετε κατά μέρος.
2. Σωτάρετε σε άλλη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά τους πάτους αγκινάρας με 2 κουταλιές από τη φυτινη. Όταν μαλακώσουν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες, τις αγκινάρες, τα τυριά, εκτός από 1 ½ φλιτζάνι γραβιέρα ανάμικτο με έμενταλ που κρατάτε για τη μπεσαμέλ, το ζαμπόν, τη ντομάτα και ανακατεύετε.
3. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Διαλύετε σε ½ φλιτζάνι κρύο γάλα το κορν-φλάουρ. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με την υπόλοιπη φυτινη και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το μίγμα του κορν-φλάουρ και μόλις η σάλτσα αρχίζει να βράζει την αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το αυγό και το 1 ½ φλιτζάνι τυρί που κρατήσατε και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε.
4. Βάζετε τις ταλιατέλες με τις αγκινάρες, το ζαμπόν και τα υπόλοιπα υλικά σε αλειμμένο με φυτινη  πυράντοχο σκεύος. Περιχύνετε με την μπεσαμέλ και το ψήνετε ½ ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.

Καλη σας Ορεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου