***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ ΦΥΛΛΟΥ (NTR)













Κοσκινίστε το αλεύρι σε λεκανίτσα κι ανοίξτε στο κέντρο μια λακκούβα.
Βάλτε μέσα το λάδι, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το νερό. Ανακατέψτε το μίγμα, παίρνοντας μέσα λίγο λίγο το αλεύρι.
Μαζέψτε τη ζύμη σε μπάλα και ζυμώστε τη, προσθέτοντας όσο ακόμη νερό χρειασθεί, για να γίνει λεία και απαλή.
Χωρίστε τη σε μπαλάκια, ανάλογα με τα φύλλα που χρειάζεστε. Βάλτε τα σε ταψάκι αλευρωμένο, το ένα πλάι στο άλλο και σκεπάστε τα με υγρή πετσέτα. Αφήστε τα να ξεκουρασθει η ζυμη 1-2 ώρες.
 Ανοίξτε με λεπτή μακριά βέργα (Τον πλαστη),τα μπαλάκια ένα ένα, σε πολύ λεπτά φύλλα, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλευρώνοντάς τα συχνά, για να μην κολλάει η βέργα. (ο πλαστης)
Τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα, αν πασπαλίζετε την επιφάνεια με νισεστέ. Για να γλυτώσετε κόπο και χρόνο, ανοίξτε πρώτα τα μπαλάκια σε μικρά φυλλαράκια. Τοποθετηστε  τα τρία - τρία, αλείφοντας ενδιάμεσα με μπόλικο λάδι ή λιωμένο μαγειρικό λίπος κι ανοίξτε τα σε μεγαλύτερα φύλλα τρία - τρία μαζί. Στο ψήσιμο, τα φυλλαράκια ξεχωρίζουν. Μπορείτε να τ' ανοίξετε επίση πέντε - πέντε μαζί και να στρώσετε ένα πενταπλό φύλλο κάτω κι επάνω από τη γέμιση. ΄Ετσι γίνεται η πίτα. Στην περίπτωση αυτή, το επάνω φύλλο ανοίξτε το αρκετά μεγαλύτερο από την επιφάνεια του ταψιού και στρώστε το στο ταψι σας. 
Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου