***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

ΦΥΛΛΟ (ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ -3-(NTR)






ΥΛΙΚΑ

Αλευρι οσο παρει (ΜΠΛΕ)
1 κουπα λαδι
1 φλιτζανι ΟΥΖΟ
1 κουταλια της σουπας αλατι
1 κουπα χλιαρο νερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε το αλευρι.μαζι με το αλατι.
Κανουμε μια γουβιτσα στη μεση και ριχνουμε το λαδι  ανακτευοντας απαλα
Επειτα το ουζο και το χλιαρο νερο.
Αν κολλανε τα χερια μας ριχνουμε λιγο αλευρι ακομα.
Βασικα δεν πρεπει να γινει  (σφιχτη πολύ) η ζυμη για να δουλευεται σωστα όταν ανοιξουμε το φυλλο μας.
Με αυτή τη συνταγη σαν ΒΑΣΗ ετοιμαζουμε το φυλλο για τις ΠΙΤΕΣ ΜΑΣ.
Χωριζουμε σε δυο μπαλιτσες  τη ζυμη μας αφου την εχουμε αφησει τυλιγμενη σε μεμβρανη να ξεκουρασθει 20-30 λεπτα και πλαθουμε κάθε φυλλο ξεχωριστα .

Είναι το πιο νοστημο και πανευκολο φυλλο για ΠΙΤΕΣ..
Δοκιμαστε το θα με θυμηθειτε!!!!

Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου