***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ με ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ με κρεμα+Σιροπι Της ΓΙΑΓΙΑΣ~3~****(NTR)








ΥΛΙΚΑ

5 αυγα
1 κουπα ΡΟΥΜΙ
200 γρ σταφιδες
150 γρ.ζαχαρη
125 γρ.Αλευρι
1 σακουλακι αμυγδαλα φιλε
 
ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ

12 κροκους αυγων
 7 ασπραδια αυγων
1 λιτρο Γαλα
1 ½ κουπα Αλευρι
300 γρ.ζαχαρη



ΣΙΡΟΠΙ
ΥΛΙΚΑ

½ κιλο ΖΑΧΑΡΗ
½ κιλο ΝΕΡΟ
200γρ.ΡΟΥΜΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκευουμε τη σταφιδα στο ρουμι.
Χωριζουμε τα 5 αυγα σε κροκους και ασπραδια.
Κτυπαμε κροκους και Ζαχαρη
Ριχνουμε 125 γραμμαρια αλευρι<ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ> και κτυπαμε πολύ καλα.
Σ ένα άλλο μπολ κτυπαμε τα ασπραδια ΜΑΡΕΓΚΑ.
Ριχνουμε λιγο-λιγο  ΜΑΡΕΓΚΑ στο μειγμα με τους κροκους και ανακατευουμε παρα πολύ καλα.
Κοβουμε ΔΥΟ  λαδοκολες στο μεγεθος του ταψιου μας που θα τοποθετησουμε το γλυκο μας και χωριζουμε το μειγμα μας στα ΔΥΟ.
Ψηνουμε τη Βαση του γλυκου μας στους 200 βαθμους κελσιου για 15 λεπτα εως ροδισει πανω-κατω.

Τοποθετουμε σε μια κατσαρολα το Γαλα και αναβουμε την εστια.
Σενα μπολ ανακατευουμε αλευρι και ζαχαρη και τους κροκους.
Στο μιξερ κτυπαμε τα ασπραδια ΜΑΡΕΓΚΑ.
Στραγγιζουμε από το ρουμι τις Σταφιδες και τις ριχνουμε στο μειγμα.
Αφου είναι ετοιμο το μειγμα με το αλευρι ριχνουμε λιγο-λιγο τη μαρεγκα μας.
Επειτα ριχνουμε το μειγμα στο ζεστο ΓΑΛΑ και ανακατευουμε πολύ καλα.

Εχουμε ετοιμασει σε ένα  άλλο κατσαρολακι και  το σιροπι μας .
Ριχνουμε το ΡΟΥΜΙ από τις σταφιδες και ανακατευουμε το σιροπι μας να παρει ιδιαιτερη ΓΕΥΣΗ…
Παιρνουμε το ταψι η το πιρεξ μας(στρογγυλο η τετραγωνο) και τοποθετουμε το ένα παντεσπανι
Επανω ριχνουμε λιγο από το σιροπι (βασικα σιροπαρουμε τη βαση του γλυκου μας)
Μετα ριχνουμε κρεμα,σιροπι και τελος το δευτερο παντεσπανι
Σιροπαρουμε καλα και το τοποθετουμε στο ψυγειο  για 3-4 ωρες.
Οταν παγωσει πασπαλιζουμε με τ αμυγδαλα φιλε ολο το γλυκο μας.
Είναι Απολαυση!!!!Θα με θυμηθειτε!!!!
Καλη Επιτυχια!!!!!


Υπαρχουν εναλλακτικες..αν δεν σας αρεσουν οι σταφιδες μπορειτε να βαλετε το φρουτο που σας αρεσει .
Επισης αν καποιος δεν τρωει την κρεμα μπορει να εμπλουτισετε την κρεμα με λιωμενη κουβερτουρα σοκολατα και να γινει κρεμα σοκολατας.
Είναι ένα Γλυκο που θα το λατρεψουν και το κυριοτερο είναι ότι θα τους το εχετε ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ εσεις φταγμενο από τα χερακια σας!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου