***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~3~(NTR)






ΥΛΙΚΑ


8 αυγά
8 κουτ. σουπας  σιμιγδάλι ψιλό
8 κουτ. σουπας  ζάχαρη
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 κουπες  ζάχαρη
3 κουπες  νερό
1 λεμόνι ολόκληρο

Εκτέλεση


ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ
Χωρίζομε όλα τα αυγά τον κρόκο από το ασπράδι τοποθετώντας τα σε διαφορετικά μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μιξεράκι, μέχρι να γίνουν μαρέγκα .
Τοποθετούμε τους κρόκους στο μπολ του μίξερ και τους χτυπάμε ελαφρά, στη συνέχεια ρίχνομε την ζάχαρη και συνεχίζομε το χτύπημα, για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτομε στο μείγμα και την μαρέγκα και χτυπάμε ελαφρά, σε χαμηλή ταχύτητα. Έπειτα ρίχνομε και το σιμιγδάλι και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα. Αδειάζομε το μείγμα στο ταψί και το ψήνομε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Εν τω μεταξύ φτιάχνομε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη και το ολόκληρο λεμόνι και περιχύνομε με το καυτό σιρόπι, το κρύο παντεσπάνι.

Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου