***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Φύλλο για Πίτες-4- (NTR)







    Υλικα

        1 κιλό (1 πακέτο)αλευρι για ολες τις χρησεις
Νερό (χλιαρό) (2 φλιτζάνια)
Λάδι  (4 κουταλιές)
Τσικουδιά  (4 κουταλιές)  Η  2 κουταλιές σούπας ξύδι
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι μέσα σε μια λεκάνη και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
Ρίχνουμε εκεί τα 4/5 από το νερό, το λάδι, το αλάτι και την τσικουδιά ή το ξύδι.
Ανακατεύουμε απαλά το μίγμα με τα δάχτυλα μας και κατόπιν παίρνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας συνεχώς και προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό.
Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, μετά από 15 περίπου λεπτά, πρέπει να έχουμε μια ζύμη λεία, όχι πολύ σφιχτή, που να μην κολλάει. Αν σφίξει πολύ, βρέχουμε τα δάχτυλά μας και ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 μέρη, τα πλάθουμε μέσα στις παλάμες μας σε στρογγυλές μπάλες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Τις σκεπάζουμε με πετσέτα και τις αφήνουμε για μία ώρα.
Ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη μέχρι να αποκτήσουν διάμετρο 50 εκ. περίπου
{τωρα ολες γνωριζετε πως θα ετοιμασετε τη ζυμη για σπιυικο ΦΥΛΛΟ για τις πιτες σας ...ευκολα, γρηγορα και απλα}
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου