***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Σπανακόπιτα με φύλλο ολικής αλέσεως (NTR)







Υλικά
750  Γραμμαρια αλευρι για ολες τις χρησεις και
250  Γραμμαρια αλευρι ολικης αλεσης

750

Γραμμάρια

Σπανάκι

5

Μεγάλα

Κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (το πάνω μέρος και λίγο από το πράσινο)

2

Μέτρια

Πράσα, , ψιλοκομμένα

½

Κούπα

Ελαιόλαδο

1

Κούπα

Μαϊντανό, , ψιλοκομμένο

¾

Κούπας

Άνηθο, , ψιλοκομμένο

¾

Κούπας

Μάραθο, , ψιλοκομμένο

½

Κούπα

Ρίγανη φρέσκια, , ψιλοκομμένη (προαιρετικό)

3

 

Αυγά

300

Γραμμάρια

Φέτα

100

Γραμμάρια

Κατίκι Δομοκού

 

 

Αλατοπίπερο

 

 

 

 

 

Ελαιόλαδο για άλειμμα
Εκτελεση


Για να φτιάξετε το φύλλο  τοποθετουμε  το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με{ ΛΙΓΟ }αλεύρι ολικής αλέσεως.

Πλένετε το σπανάκι, το κόβετε και το βράζετε χωρίς νερό μέχρι να μαραθεί. Μετά το στύβετε να φύγουν τα υγρά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε. Το αφήνετε να κρυώσει.

Ανακατεύετε μέσα τα αρωματικά χόρτα.

Λιώνετε τη φέτα και την προσθέτετε μαζί με το κατίκι, κτυπάτε τα αυγά και τα ανακατεύετε.

Αλατοπιπερώνετε αλλά προσοχή στο αλάτι εάν η φέτα σας είναι αλμυρή.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Ανοίγουμε το φύλλο και το ενώνουμε να γίνει ένα κομμάτι περίπου 25 x 25 εκ. Βάζουμε τη γέμιση στην άκρη και το τυλίγουμε ρολό. Πιέζουμε τις δύο άκρες και το στρίβουμε.(Μπαστουνακια). Αλείβουμε το ταψί με ελαιόλαδο και βάζουμε το κάθε ρολό το ένα δίπλα στο άλλο ή εάν χρησιμοποιήσουμε στρογγυλό ταψί το βάζουμε στη μέση και το κάνουμε κοχλία.

Όταν τελειώσουμε τα αλείβουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.
Καλη Επιτυχια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου