***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Λαζανια με ΚΙΜΑ (NTR)





Υλικα

12  φύλλα λαζάνια (είναι τα μεγάλα ζυμαρικά τα τετράγωνα)
800  γρ. κιμά  μισό αρνί - μισό μοσχάρι
2  φλιτζάνια ανθότυρο και μυζήθρα ανάμικτα
1  φλιτζάνι χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο(ή με ότι ντομάτα έχετε συνηθίσει εσείς να μαγειρεύεται το κιμά σας,άν έχετε φρέσκια ντομάτα ακόμη καλύτερα- βάλτε 2 στο μπλέντερ και 1 κουταλίτσα του γλυκού πελτέ)
1  πότηρι  κρασάκι ό,τι έχετε
Αλάτι- πιπέρι-δάφνη-πάπρικα-μισό κουταλάκι του γλυκού
σκόνη κανέλας και σκόνη μπαχάρι
1  πότηρι  ελαιόλαδο
2  φλιτζάνια γιαούρτι
2  σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες στο μπλέντερ
1  μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μπλέντερ
1 γυάλινο πυρέξ το κλασσικό μέγεθος

Εκτελεση


Φτιάχνετε τον κιμά ώς εξής

τσιγαρίζετε το πολτοποιημένο κρεμμύδι με το λάδι έως ότου να πάρει το ξανθό χρώμα. 'Επειτα σβήνετε με το κρασί και προσθέτε την ντομάτα με ένα 1 φλιτζάνι νερό κι αφήνετε να βράσουν περίπου  για 30-35' έως ότου μαλακώσει και εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.

Όταν μαγειρευτεί ο κιμάς ,τον αποσύρουμε απο τη φωτιά και τον αφήνουμε  να κρυώσει. Παίρνουμε το γυάλινο πυρέξ,ρίχνουμε λιγη σάλτσα κιμά στο πάτο για να μην κολλήσουν τα λαζάνια και ξεκινάμε να στρώνουμε  3 φύλλα λαζάνια , περιχύνουμε με σάλτσα κιμά και ρίχνουμε και τα τυριά.
Επαναλαμβάνουμε  την ίδια κίνηση χρησιμοποιώντας ξανά  3 φύλλα λαζάνια - κιμά-τυριά
έως ότου τελειώσουν τα υλικά μας.
Στο τέλος,
καλύπτουμε με το γιαούρτι και τα πολτοποιημένα σκόρδα(τα έχουμε από πρίν ανακατέψει καλά ή ακόμη καλύτερα πολτοποιήσει στο μπλέντερ).
Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με πάπρικα και ψήνεται το φαγητό αυτό για  45'  στους  200 βαθμους  C.

Καλη Επιτυχια

4 σχόλια:

  1. Πριν λίγο γύρισα από τη δουλειά, είπα να κάνω μια βόλτα στα blogs κι έπεσα πάνω στα λαζάνια σου! Κοντεύω να λιποθυμήσω από την πείνα και τη λιγούρα! Σου βγήκαν πάρα πολύ ωραία! Η μυζήθρα που χρησιμοποίησες είναι η σκληρή;
    Γεια στα χέρια σου Νίκη μου! Πολύ χορταστικό και γευστικό φαγητό!
    Καλό βράδυ, καλή ξεκούραση και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και παλι σ ευχαριστω να δεις και τα κουλουρακια και τα τσουρεκια ειναι τελεια και πανευκολα!!!!!!τελικα θα γινεις μια τελεια Μαγειρισα ...πολλα φιλια...

      Διαγραφή
  2. Μμμμ μας ανοίξατε την όρεξη!!! Το αγαπήσaμε το blog σας είναι το πρώτο μαγειρικής που γραφόμαστε!
    Καλή συνεχεια
    http://chicates.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας Ευχαριστω πολυ!!!!!ευχομαι να δοκιμασετε τις Συνταγες της Γιαγιας *μου* ειναι ολες δοκιμασμενες πανευκολες και θα σας βγαλουν απειρες φορες απο δυσκολη θεση...Σας ευχαριστω και παλι για την παρακολουθηση Καλη Συνεχεια*Νικη*

      Διαγραφή