***....Γευσου....Γευσεις....***



Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ(NTR)

 
 
 
 

ΥΛΙΚΑ

 
   1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
   1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
   1 κρασοπότηρο ζάχαρη
   1/2  κρασοπότηρο σουσάμι
    1 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέκιν
    Αλεύρι όσο χρειαστεί (Γύρω στα 600 γραμμάρια)
 
 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

 
 
Βάζουμε σε λεκάνη το κρασί, το λάδι και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη.
 
      Προσθέτουμε το σουσάμι, το μπέκιν και λίγο λίγο το αλεύρι.
      Ζυμώνουμε και προσέχουμε να μη βάλουμε περισότερο αλεύρι
      απ’ όσο χρειάζεται.    Μόλις μπορούμε να τα πλάσουμε και δεν κολλούν
       στα χέρια,     είναι εντάξει.
       Αφήνουμε τη ζύμη μισή ωρα να ησυχάσει και μετά πλάθουμε τα κουλουράκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
 Στρώνουμε λαδόχαρτο και απλώνουμε τα κουλουράκια.
Ψήνουμε γύρω στα  25 λεπτά  ανάλογα με το πάχος τους, μέχρι να γίνουν τραγανά.
 Καλη Επιτυχια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου