***....Γευσου....Γευσεις....***



Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Μουσακάς -2- (NTR)






Υλικά

1 κιλό μεγάλες μελιτζάνες
4 μεγάλες πατάτες
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλα αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλιτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού



Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε στρογγυλά κομμάτια .
Βάλτε τις σε ένα μπολ με αλάτι και νερό για μισή ώρα.
Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τηγανίζετε .
Ξεπλένετε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει.
Προσθέτετε το σκόρδο και την κανέλα.
Αλατοπιπερώνετε.
Σβήνετε με κρασί.
Προσθέτετε το μαϊντανό.
Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε.
Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά .
Στρώνετε σε ένα ταψί τις πατάτες σε ένα στρώμα .
Από πάνω στρώνετε τις μελιτζάνες .
Απλώνετε τον κιμά .



Μπεσαμελ

Λιώνετε το βούτυρο .
Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό .
Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι η σιμιγδαλι ανακατεύοντας συνεχώς
Μόλις γίνει μια σφιχτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό, ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο.
Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε .
Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά .
Πασπαλίζετε με τυρί.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο. 

Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου