***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Δίπλες(NTR)

Δίπλες



 ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 10 αυγά
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • λάδι για τηγάνισμα
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη Η 1 ποτηρι Μελι
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι
-Ανοίγετε έναν λάκκο, και προσθέτετε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αυγά και το μπέϊκιν πάουντερ
-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη σφικτή
-Αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί
-Κόβετε μικρά κομμάτια και τα ανοίγετε φύλλα
-Χαράζετε σε κάθε φύλλο με ένα μαχαιράκι γραμμές
-Βάζετε το λάδι να κάψει
-Ρίχνετε τις δίπλες και τηγανίζετε
-Γυρίζετε να τηγανιστούν και από τις δύο πλευρές
-Μόλις τηγανιστούν τις βάζετε να στραγγίξουν σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας μία σίτα ή στρατσόχαρτο
-Εάν θέλετε ρίχνετε ζάχαρη άχνη από πάνω ή το σιρόπι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη(η το μελι) και το νερό και αφήνετε να βράσει 5-10 λεπτά
          -Και οι δίπλες και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου