***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

ΚΕΙΚ +ΜΠΙΣΚΟΤΑ(NTR)



ΥΛΙΚΑ
 για το κεϊκ

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
λίγη κανέλα

(για τη βάση)
100 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
1 κουτί κομπόστα ραδάκινο η οτι κομποστα σας αρεσει
λίγα αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ
 για τα μπισκότα

100 γρ. ταχίνι
120 γρ. μέλι
120 γρ. βρώμη
μια χούφτα καρύδια, σοκολάτα ή άλλο ξηρό καρπό
μια κουταλιά γλυκού κανέλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για το κεϊκ

Χτυπάμε την μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο και απλώνουμε σε μια φόρμα. Απλώνουμε από πάνω την κομπόστα και τα αμύγδαλα. Στη συνέχεια χτυπάμε τα υλικά για το κεϊκ και τα ρίχνουμε πάνω από την βάση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά (δεν ανοίγουμε τον φούρνο)
Αν θελουμε βαζουμε το μιγμα και σε μικρα φορμακια,μπορουμε να πασπαλισουμε με αχνη ζαχαρη η γλασο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ για τα μπισκότα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Πλάθουμε μικρά μπισκότα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. (Ακριβώς μην ψήσετε παραπάνω γιατί θα καούν) Τα αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.

Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου