***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ(NTR)




ΥΛΙΚΑ
200 ml νερό (1 + ¼ κούπες του τσαγιού)
 5 γρ. αλάτι (½ κουταλάκι του γλυκού)
 10 γρ. ζάχαρη (1 +1/2 κουταλάκι του γλυκού) 
 80 γρ. βούτυρο (3/4 κούπας του τσαγιού)
 1 1/4 κούπες του τσαγιού) ή 150 γρ. αλεύρι Νο. 2 
 4  αυγά
 1  1/4 κούπες του τσαγιού ή 150 γρ. κουβερτούρα

Υλικά για την κρέμα

100 γρ. αλεύρι Νο. 2 (3/4 κούπας του τσαγιού)
 ½ λίτρο γάλα πλήρες (2+3/4 κούπες του τσαγιού)
 125 γρ. ζάχαρη  (1 κούπα του τσαγιού)
 5  αυγά
 1 βανίλια 
 χυμός 1 πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την διατηρούμε ρευστή.
Για την κρέμα:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κρέμα φουντουκιού και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μετά όλο το μείγμα στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και κρυώνουμε την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος.

Για την ζύμη:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις λιώσουν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας γρ.ήγορα με σύρμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα καλά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ανοξείδωτο σκεύος μέχρι να κρυώσει. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη ζύμη και σε ταψί κόβουμε σου διαμέτρου 4 εκ και ύψους 2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC μέχρι να φουσκώσουν. Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με την κρέμα και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με την ρευστή κουβερτούρα. Μόλις στεγνώσει η κουβερτούρα τοποθετούμε τα σου στη συντήρηση.
 Tips:Εάν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε καραμέλα με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και να περάσουμε με ένα κουταλάκι την επιφάνειά των σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου