***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΪΝΙΡΛΙ (NTR)









ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αλεύρι λευκό σκληρό
200 γρ. αλεύρι κίτρινο σκληρό
8 γρ. μαγιά ξηρή
150 γρ. γάλα
50 γρ. ελαιόλαδο
2 γρ. αλάτι
4 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ με ( το γάντζο )βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να ανακατευτούν καλά και να ζυμωθεί η ζύμη για περίπου 10΄.
 Αυτό μπορεί να γίνει και με το χέρι. 
Αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί, για περίπου 1  1/2 ώρα, στη συνέχεια χωρίζουμε σε 6 μπάλες και αφήνουμε για 30-40 λεπτα. 
Σχηματίζουμε βάρκες   και αφήνουμε να φουσκώσουν για 20-30΄ λεπτα.
Ψήνουμε τις βάρκες σκέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς και στη συνέχεια γεμίζουμε με το κασέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 ΄λεπτα.
Εάν βάλουμε αυγό, αφαιρούμε το περισσότερο ασπράδι και αφού έχει ψηθεί το γεμισμένο πεϊνιρλί κατά 70% βγάζουμε από τον φούρνο, κάνουμε μία  λακουβα πάνω στη γέμιση, τοποθετούμε σ’ αυτήν το αυγό και συνεχίζουμε το ψήσιμο, (αν θελουμε τοποθετουμε και πιπερια και ντοματα) αφού τοποθετουμε με φρέσκο βούτυρο .
Μπορουμε να ετοιμασουμε και πιο μικρα πεινιρλακια κατα τον ιδιο τροπο.
Καλη Επιτυχια!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου