***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ της Γιαγιας(NTR)











ΥΛΙΚΑ

½ κιλό μακαρόνια no 6
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
125 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
4 κρόκοι αυγών
6 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ. σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το τοποθετειτε σε ένα πιάτο.
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνετε, κρατώντας στην άκρη 1 νεροπότηρο ζωμό από τα μακαρόνια.
Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε καλά. 
Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και το καβουρδισμένο μπέικον, ανακατεύετε.
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους (όπως θα κάνατε για ομελέτα). Προσθέτετε το κρασί και το ζουμί από τα μακαρόνια. Ρίχνετε αμέσως το μίγμα των κρόκων του αυγού και ανακατεύετε γρήγορα  να μη σφίξει το αυγό, αλλά να δημιουργήσει μια ωραια βελουτε σάλτσα.
Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά και τη σερβίρετε στα πιάτα.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Η καρμπονάρα  γίνεται με κρέμα γάλακτος....
Η γνήσια όμως γίνεται με μακαρονόζουμο.(***της γιαγιας μου η συνταγη**** γιατι τοτε δεν υπηρχε κρεμα γαλακτος)

     TIPS….

{Αν σας αρέσει η γεύση του σκόρδου, μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέστε 1σκελιδα σκόρδο, αφήστε τη λίγο να καβουρδιστεί και σερβιρετε….έτσι θα αρωματίσετε το βούτυρο με σκόρδο….}
Καλη Ορεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου