***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ(NTR)




ΥΛΙΚΑ

 (20) μικρές στρογγυλές πατατούλες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο  πιπέρι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φλιτζάνι άνηθο για το σερβίρισμα
 λιγη μουσταρδα σε σκονη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζετε τις πατάτες σε μια λεκάνη με νερό και τις αφήνετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα καθαρό σφουγγαράκι τις τρίβετε καλά ώστε να φύγει όλο το χώμα από τη φλούδα τους, και τις πλένετε πολύ καλά με άφθονο νερό. Βάζετε τις πατάτες και πάλι σε μια μεγάλη λεκάνη και ρίχνετε αρχικά το ελαιόλαδο  τη μουσταρδα,και ανακατεύετε, και στη συνέχεια όλα τα μυρωδικά εκτός από τον φρέσκο άνηθο. Ανακατεύετε καλά να πάνε τα υλικά παντού σε όλες τις πατάτες. Τέλος τις αδειάζετε σ’ ένα μεγάλο ταψί που να χωράνε ίσα-ίσα απλωμένες.
 Αδειάζετε στο ταψί το λευκό κρασί, κόβετε τη μαργαρίνη σε μικρά κομματάκια και τη σκορπίζετε παντού. Πασπαλιζετε με ελαχιστο ανιθο
Ψήνετε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς και μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες.

Καλη Ορεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου