***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑΡΤΕΣ!!!!!!της ΓΙΑΓΙΑΣ !!!!~1~(NTR)

   








Ζύμη για <2>  ΤΑΡΤΕΣ!!!!!!

Υλικα

2 αυγά
125γρ βούτυρο
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25γρ ζάχαρη
1 κουτ.γλυκου  αλάτι

Βασικό μείγμα για τη γέμιση
για 1 Ταρτα

 Υλικα

2 αυγά
1500 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
100γρ φρέσκο γάλα
Αλάτι
πιπέρι





Τάρτα με Μπροκολο και Ροκφορ

Υλικα

200γρ ροκφόρ ψιλοκομμένο
10 μέτριες (φουντακια) μπρόκολου 

Ταρτα με ψητα  λαχανικά:

1 μελιτζάνα σε φέτες
1 κολοκύθι σε φέτες
2 πράσινες πιπεριές
150 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Μουστάρδα
Ξιδι (balsamico)

Εκτελεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι και ανακατεύετε με τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ τ’ αυγά με το βούτυρο μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα και έπειτα προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι.
 Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 20-30 λεπτα.(να ξεκουρασθει)
Βγάζετε από το ψυγείο και στρώνετε τη μισή ζύμη στη βάση της τάρτας.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα υλικά για το βασικό μείγμα.
Για την τάρτα με μπρόκολο και ροκφόρ, απλώνετε το μισό ψιλοκομμένο ροκφόρ πάνω στη ζύμη, έπειτα απλώνετε τις μισές καρδιές μπρόκολου και μετά ξαναπερνάτε άλλη μία στρώση με το υπόλοιπο ροκφόρ και μπρόκολο.
Ρίχνετε το βασικό μείγμα της γέμισης και απλώνετε για να πάει παντού.
Για την τάρτα με ψητά λαχανικά, αλατίζετε τα λαχανικά και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν.

 Όσο είναι ακόμη ζεστά, τα περνάτε από μια
<< Βινεγκρέτ >>που φτιάχνετε με:

 ΥΛΙΚΑ  για << Βινεγκρέτ >>

  Ελαιόλαδο
  Μουστάρδα
  Ξιδι. 

Στραγγίζετε και στρώνετε μία στρώση από το κάθε λαχανικό στην τάρτα (τις πιπεριές πιο αραιά), έπειτα πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και ρίχνετε το βασικό μείγμα της γέμισης. 
Απλώνετε για να πάει παντού.
Ψήνετε την Ταρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτα.....

     Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη….





1 σχόλιο: